Rent Friluftsliv!

Vi som fjällvandrar, vandrar i skogslandet gör ju detta för att uppleva en vacker natur och vill slippa nerskräpade tältplatser med hopskrynklade ölburkar, gamla plastpåsar och annat skräp. (Visste du att det tar modernatur 450 år att bryta ner en petflaska!)
Därför är det viktigt att tänka på vilken inverkan man gör när man vistas i naturen. Friluftslivet blir trevligare för alla om vi har som regel att snygga till efter oss där vi varit. Det är givetvis inte bara vi som blir påverkade av skräp i vår vackra natur. Dess naturliga invånare kan skadas. Fåglar, fiskar, och andra djur kan dö till följd av att matsmältningssystem blockeras av fimpar som de ätit. Så plocka med era fimpar och släng dom inte i naturen.

Så nästa gång ni ska ut och vandra planera för skräphantering och ta med rena plastpåsar som är tänkta att packa sopor i och bär med er dessa till en lämplig soptunna.
När ni ska diska era kärl häll inte ut matresterna i jokken utan välj hellre en buske eller ris en bit ifrån vattendraget. Det är inte fräscht att dricka ur en jokk för att sedan upptäcka att det ligger en hög makaroner en meter uppströms! Diska sedan med en tuss grovt stålull så behövs inte något diskmedel = minimalt utsläpp av kemikalier.
Ha som mål att lämna fjällvärlden/skogslandet med så lite avtryck som möjligt så kan ni och andra njuta igen av en ren och fräsch miljö.

Ut och vandra med er, men ta med er soporna!

Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.